• Lorem ipsum

Schoonmaken minerale gietvloer: tips en advies

7 Jun 2024

Het schoonmaken van een minerale gietvloer is van belang om de levensduur en uitstraling van jouw vloer te behouden. Minerale gietvloeren hebben een stijlvolle uitstraling, maar regelmatig onderhoud is daarbij van belang. In dit blog vertellen we je hoe belangrijk het schoonmaken van een minerale gietvloer is, en vertellen we je de verschillen tussen schoonmaken, onderhouden en beschermen. Lees verder voor tips en adviezen!

Algemeen advies voor het reinigen van een minerale gietvloer

Het reinigen van een minerale gietvloer is eenvoudig, maar wel belangrijk om regelmatig te doen. Begin daarbij met het regelmatig stofzuigen van jouw gietvloer. Dit verwijdert vuil zoals stof en zand. Zo verminder je de kans op krassen en beschadigheden in jouw vloer. Stofzuigen verwijdert niet al het vuil. Daarom is het belangrijk om ook regelmatig de vloer te dweilen. Gebruik hierbij een zachte dweil en een PH neutraal reinigingsmiddel.

Gebruik geen stoomreinigers, schuursponsjes en schuurmiddelen. Deze tasten de vloer aan, en zorgen voor krassen in de toplaag.

Schoonmaken minerale gietvloer

Dagelijks reinigen

Reinig jouw minerale gietvloer dagelijks door middel van stofzuigen. Stofzuigen verwijdert een groot gedeelte van het stof en vuil dat op jouw vloer ligt. Zo kan dit niet gaan schuren in jouw minerale gietvloer. Gebruik een stofzuiger met een zuigmond voor parket om krassen te voorkomen.

Controleer je vloer tijdens het stofzuigen meteen even op vlekken. Verwijder deze met de Lecol Clean OH-49 en een vochtige microvezeldoek.

Wekelijks reinigen

Omdat stofzuigen niet al het vuil van je vloer verwijdert. Raden we het aan om je minerale gietvloer wekelijks te dweilen. We raden hierbij een dweilsysteem met twee emmers aan. Hiermee kun je schoon en vuil water gescheiden houden. Voeg wat Lecol Clean OH-49 of de harde vloeren reiniger toe aan het dweilwater om jouw minerale gietvloer te reinigen.

Jaarlijks onderhoud

Door bovenstaande stappen goed en regelmatig bij te houden, houd je jouw minerale gietvloer zo lang mogelijk mooi! Geef je minerale gietvloer jaarlijks een intensieve onderhoudsbeurt, zodat hij er weer uitziet als nieuw.

Reinig je vloer grondig met de Lecol Remover OH 45*. Breng na deze intensieve reiniging de laklagen weer op sterkte met de Lecol Master Polish V6*.

*Test deze producten eerst in een onopvallende hoek in de woning!

Extra bescherming

Om vuil zoveel mogelijk buiten de deur te houden, raden we het aan om goede schoon- en droogloopmatten te plaatsen bij jouw voor- en achterdeur. Vuil kan zorgen voor krassen in de toplaag van jouw minerale gietvloer. Daarnaast raden we het aan om beschermvoetjes te plaatsen onder schuivend meubilair, om krassen te voorkomen.

Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden

Advies nodig?

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8:00 uur tot 17:00 uur. Bel, mail of vul het formulier in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.