• Lorem ipsum

PU gietvloer schoonmaken: deze middelen kun je gebruiken!

14 Mei 2024

Een PU gietvloer schoonmaken is eenvoudig. De PU vloer is een onderhoudsvriendelijke vloer. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van een stralende vloer. Hiervoor is regelmatig onderhoud wel van belang. Gelukkig is dit niet veel werk. We vertellen je graag hoe je jouw PU gietvloer schoonmaakt.

Het schoonmaken van een PU gietvloer

Het schoonmaken van een PU gietvloer bestaat uit dagelijks reinigen, wekelijks reinigen en jaarlijks onderhouden. Wanneer je dit regelmatig bijhoudt, is het zo gedaan. Lees snel verder voor meer tips, producten en advies!

Dagelijks reinigen

Het is belangrijk om je vloer dagelijks even stofvrij te maken, zodat het vuil niet kan gaan schuren op de vloer. Gebruik hierbij een zuigmond voor een harde vloer. Check je vloer tijdens het stofzuigen meteen even op vlekken en verwijder ze met een vochtige microvezeldoek en de Lecol Clean OH-49.

Ook met stofwissen haal je veel vuil weg. Let erop dat je geen (olie) geïmpregneerde stofwisdoek gebruikt. Deze kunnen je PU gietvloer aantasten.

Wekelijks reinigen

Stofzuigen verwijdert niet al het vuil dat op je vloer ligt. Daarom is het goed om jouw PU gietvloer iedere week te dweilen. We raden hiervoor een dweilsysteem met twee emmers aan, waarbij je schoon en vies water gescheiden houdt. Voeg wat Lecol Clean OH-49 of Harde vloeren reiniger toe aan het dweilwater voor het beste resultaat!

Jaarlijks onderhoud

Wanneer je jouw PU gietvloer regelmatig schoonmaakt, houd je deze lang mooi. Geef de PU gietvloer jaarlijks een grondige onderhoudsbeurt. Reinig je vloer hierbij eerst grondig met de Lecol Remover OH-45. Breng vervolgens de laklagen weer op sterkte met de Lecol Master Polish V6.

Let op. Test deze twee producten eerst even in een onopvallende hoek in de woning.

Bescherm je PU gietvloer extra goed!

Daarnaast hebben we nog wat algemene tips om jouw PU gietvloer mooi te houden. Het is handig om vuil al zoveel mogelijk buiten de deur te houden. We raden het daarom aan om schoonloopmatten te plaatsen bij de voor- en achterdeur. Zo komt zand en vuil, want kan zorgen voor krassen, minder snel op de vloer terecht.

Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden

Advies nodig?

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8:00 uur tot 17:00 uur. Bel, mail of vul het formulier in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.