• Lorem ipsum

Italiaanse betonlook vloer schoonmaken

23 Mei 2024

Italiaanse betonlook vloeren zijn stijlvolle en moderne vloeren die toegepast kunnen worden in ieder interieur. Met hun strakke en duurzame uitstraling zijn de Italiaanse betonlook vloeren een populaire keuze. Om de levensduur van jouw Italiaanse betonlook vloer te verlengen, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken, te onderhouden en te beschermen. We leggen je de werkzaamheden graag uit in dit blog en geven je tips en adviezen om jouw Italiaanse betonlook vloer in een perfecte staat te houden.

Reinigen, onderhouden en beschermen: Wat is het verschil?

Reinigen is een dagelijkse of wekelijkse taak waarbij je stof, vuil en vlekken verwijdert van de oppervlakte van je vloer. Door je vloer regelmatig te reinigen voorkom je ophopend vuil, dat dieper in de vloer kan trekken.

Onderhouden doe je vaak 1 à 2 keer per jaar. Tijdens die onderhoud doe je een intensieve reiniging aan de vloer en voed je de beschermlagen. Door het onderhoud van je vloer ziet deze er weer uit als nieuw!

Beschermen gebeurt alleen bij het aanbrengen van jouw Italiaanse betonlook vloer. En eventueel na een aantal jaar, wanneer je bescherming beschadigd is. Het beschermen van een Italiaanse betonlook vloer is het aanbrengen van laklagen op de vloer. Dit biedt bescherming tegen slijtage, krassen en vlekken.

Wekelijks reinigen van de Italiaanse betonlook vloer

Het regelmatig schoonmaken van je Italiaanse betonlook vloer is belangrijk om de prachtige uitstraling en kwaliteit van je vloer te behouden. Met de juiste producten blijft jouw vloer er op zijn best uitzien en gaat hij jarenlang mee. We geven je graag wat tips!

Tips voor het reinigen van jouw Italiaanse betonlook vloer

Reinig eerst jouw vloer door te stofzuigen. Doe dit met een zuigmond voor parket. Zo ontstaan er geen krassen in de toplaag. Controleer tijdens het stofzuigen op vlekken en verwijder deze met de sprayflacon harde vloeren reiniger.

Reinig jouw Italiaanse betonlook vloer vervolgens door te dweilen. Stofzuigen verwijdert namelijk niet al het vuil. Gebruik hiervoor een dweilsysteem met twee emmers voor een optimaal resultaat. Vul de ene emmer met schoon water en voeg de Lecol Clean OH-49 toe. Vul de tweede emmer met schoon water voor het uitspoelen van de vieze dweil.

Jaarlijks onderhouden van de Italiaanse betonlook vloer

Het jaarlijks onderhoud van je Italiaanse betonlook vloer houdt in de dat je jouw vloer een goede dieptereiniging geeft en de beschermlagen hersteld. Hierdoor bescherm je de Italiaanse betonlook vloer tegen slijtage en ziet deze er weer als nieuw uit.

Stappenplan voor het onderhouden van jouw Italiaanse betonlook vloer

  1. Gebruik een dweilsysteem met twee emmers. Vul hierbij één emmer met water gemengd met de Lecol Remover OH-45. Vul de andere emmer met enkel water voor het uitspoelen van de vieze dweil;
  2. Breng de Lecol Remover OH-45 gemengd met water aan met een uitgewrongen dweil en laat dit ca. 5 minuten inwerken. Voorkom hierbij te nat reinigen van de vloer;
  3. Verwijder het opgeloste vuil;
  4. Neem de hele vloer af met schoon water en laat dit drogen;
  5. Breng de Lecol Master Polish V6 onverdund aan over een volledige droge vloer. Voorkom hierbij plasvorming.

Zó bescherm je een Italiaanse betonlook vloer

Het beschermen van de Italiaanse betonlook vloer is essentieel. Door de vloer af te lakken wordt deze vuil- en vloeistofafstotend. Het aanbrengen van de laklagen gebeurt na het aanbrengen van de vloer door de leverancier van jouw vloer. Het aanbrengen van de laklagen moet vaak na een aantal jaar (afhankelijk van hoe intensief de vloer gebruikt wordt) worden herhaald.

Veelgestelde vragen over het schoonmaken van een Italiaanse betonlook vloer:

Hoe vaak moet ik mijn Italiaanse betonlook vloer schoonmaken?

We raden het aan om jouw Italiaanse betonlook vloer wekelijks schoon te maken en dagelijks te controleren op vlekken. Daarnaast raden we het aan om 1 à 2 keer per jaar periodiek onderhoud uit te voeren.

Welke reinigingsproducten kan ik het beste gebruiken voor mijn Italiaanse betonlook vloer?

Voor het wekelijks reinigen van jouw Italiaanse betonlook vloer kun je het beste een PH-neutraal middel, zoals de Lecol Clean OH-49, gebruiken. Voor intensieve reiniging kun je het beste de Lecol Remover OH-45 gebruiken.

Kan ik een stoomreiniger gebruiken om mijn Italiaanse betonlook vloer schoon te maken?

We raden het af om een stoomreiniger te gebruiken op de Italiaanse betonlook vloer. Dit kan namelijk de toplaag van de vloer beschadigen. 

Hoe kan ik voorkomen dat mijn Italiaanse betonlook vloer krast?

Om krassen op je vloer te voorkomen is het belangrijk om meubels te voorzien van beschermvoetjes. Ook is het verstandig om goede schoon- en droogloopmatten te plaatsen om de toevoer van vuil te verminderen.

Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden

Advies nodig?

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8:00 uur tot 17:00 uur. Bel, mail of vul het formulier in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.