• Lorem ipsum

Gevlinderde betonvloeren reinigen

8 Apr 2024

Reinigingsmiddelen voor het reinigen van jouw gevlinderde betonvloer.

Om jouw gevlinderde betonvloer zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden, is regelmatig onderhoud van belang. Allereerst is het belangrijk om de betonvloer regelmatig te stofzuigen. Stofzuigen verwijdert zo’n 80% van het vuil van jouw vloer. Gebruik een stofzuiger met een parketzuigmond. Controleer de gevlinderde betonvloer ook regelmatig op vlekken en verwijder deze met behulp van onze sprayflacon betonvloer reiniger en een vochtige microvezeldoek. Bij vet- en olievlekken raden we het aan om onze Oil-Ex tube te gebruiken.

Omdat stofzuigen niet al het vuil verwijdert, is het belangrijk om de betonvloer minstens één keer per week te dweilen. Gebruik hiervoor een dweilsysteem met twee emmers. Eén voor het vuile en één voor het schone water. Zorg ervoor dat je tijdens het dweilen een schone mop of dweil gebruikt en voeg onze betonvloer reiniger concentraat toe aan het dweilwater voor het beste resultaat.

Gebruik producten:

De sprayflacon betonvloer reiniger is ideaal voor het plaatselijk reinigen van gevlinderde betonvloeren. Spray het product op de vlek en laat 3 minuten intrekken. Reinig dit vervolgens met een vochtige microvezeldoek.

De Lithofin Oil-Ex is ideaal voor het verwijderen van vet- en olievlekken van gevlinderde betonvloeren. Breng een dikke laag van de pasta aan op de vlek en bedek dit met folie. Laat het 8 tot 10 uur inwerken, totdat de pasta is opgedroogd tot poeder. Verwijder dit met een stoffer en blik of een stofzuiger.

Voeg de betonvloer reiniger concentraat toe aan je dweilwater en gebruik dit wekelijks om je gevlinderde betonvloer schoon te houden. Meng de betonvloer reiniger met warm water in een verhouding van 1:10. Tip: maak ‘achtjes’ met de dweil tijdens het reinigen, zodat het vuil voor de dweil blijft liggen. En dweil niet te veel in één keer, maar spoel de dweil liever een keer extra uit voor een optimaal resultaat.

Onderhoudsmiddelen voor het onderhouden van jouw gevlinderde betonvloer.

Overweeg je om jouw betonvloer te impregneren? Een geïmpregneerde betonvloer is zo’n 95% vuil- en vloeistofafstotend. Wanneer jouw gevlinderde betonvloer al geïmpregneerd is, is het belangrijk om dit regelmatig te onderhouden. Op dit manier kun je blijven genieten van een prachtige en onderhoudsvriendelijke vloer.

Gebruik producten:

Als jouw betonvloer nog niet geïmpregneerd is, volg dan deze stappen voor het impregneren: Begin met het grondig reinigen van de betonvloer met betonvloer reiniger concentraat en water. Ga door totdat het water dat van de vloer afkomt schoon en helder is. Schuur vervolgens de hele vloer met korrel 120 om de poriën van de vloer te openen voor het impregneermiddel. Maak de vloer vervolgens stofvrij door te stofzuigen. Breng het pure impregneermiddel aan met een dweil totdat de vloer verzadigd is (voorkom hierbij plasvorming). De gemiddelde frequentie hiervan is 2x. Blijf dit indweilen totdat de vloer bijna droog is. Na het impregneren is de vloer 24 uur niet beloopbaar en na 7 dagen weer volledig belastbaar. Eén can impregneermiddel is geschikt voor ongeveer 20 m².

Als jouw gevlinderde betonvloer al geïmpregneerd is, raden we aan om dit regelmatig te onderhouden. Reinig de vloer wekelijks met betonvloer reiniger concentraat gemengd met warm water. Voer eens in de twee weken onderhoud uit door eerst te reinigen met betonvloer reiniger concentraat gemengd met warm water (verhouding 1:10) gevolgd door impregneermiddel gemengd met warm water (verhouding 1:10). Als de vloer donkerder wordt tijdens het dweilen, verhoog dan de mengverhouding van het impregneeronderhoudsmiddel.

Bescherming voor jouw betonvloer:

Naast deze schoonmaaktips hebben we ook nog wat algemene tips voor het beschermen van jouw vloer:

  • Plaats goede beschermvoetjes onder schuivend meubilair om de kans op krassen en beschadigingen zo klein mogelijk te maken;
  • Leg goede schoon- en droogloopmatten bij jouw voor- en achterdeur. Zo hou je vuil in eerste instantie al zoveel mogelijk buiten de deur.
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden

Advies nodig?

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8:00 uur tot 17:00 uur. Bel, mail of vul het formulier in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.