• Lorem ipsum

Cementgebonden gietvloer reinigen: dit zijn de beste tips!

3 Jul 2024

Een cementgebonden gietvloer is een prachtige aanvulling op ieder interieur. Een vloer wordt vaak intensief gebruikt, hierdoor is regelmatig reinigen essentieel om de vloer mooi en in een goede conditie te houden. In dit blog leggen we uit waarom het belangrijk is om je cementgebonden gietvloer regelmatig te reinigen, wat de verschillen zijn tussen reinigen, onderhouden en beschermen én hoe vaak je dit moet doen.

Eén van de kenmerken van een gietvloer is dat deze strak en naadloos is. Vuil en vlekken zijn dan ook sneller zichtbaar. Hierdoor draagt regelmatig reinigen niet alleen bij aan de hygiëne, maar ook aan het uiterlijk van de vloer.

Reinigen, onderhouden en beschermen: Wat is het verschil?

Reinigen

Het reinigen van een cementgebonden gietvloer houdt in dat je dagelijks/wekelijks jouw vloer controleert op vlekken, stofzuigt en dweilt. Controleer jouw vloer op vlekken met een vochtige microvezeldoek, en de harde vloeren reiniger. Stofzuig de cementgebonden gietvloer met een zuigmond voor parket, om krassen te voorkomen. Dweil de vloer met een PH neutraal reinigingsmiddel zoals de Lecol Clean OH-49. Door jouw cementgebonden gietvloer regelmatig te reinigen voorkom je krassen, beschadigingen en vlekken.

Onderhouden

Onderhoud gaat een stap verder dan het dagelijks/wekelijks reinigen. Bij het onderhouden van jouw cementgebonden gietvloer, geef je jouw vloer weer een frisse start. Doe dit één à twee keer per jaar, afhankelijk van hoe intensief de vloer gebruikt wordt. Reinig jouw vloer eerst met de Lecol Clean OH-49. Geef de cementgebonden gietvloer vervolgens een grondige reinigingsbeurt met de Lecol Remover OH-45. Dweil jouw vloer daarna in met de Lecol Master Polish V6, om de laklagen van de gietvloer weer op sterkte te brengen.

Beschermen

Het beschermen van een gietvloer doe je door een laklaag aan te brengen op de vloer. Deze laklaag beschermt jouw cementgebonden gietvloer tegen vuil en vloeistoffen. De laklaag wordt vaak al aangebracht tijdens de realisatie van jouw cementgebonden gietvloer. Het is belangrijk om deze, afhankelijk van hoe intensief jouw vloer gebruikt wordt, na gemiddeld 7 jaar weer opnieuw aan te (laten) brengen.

Extra bescherming voor jouw cementgebonden gietvloer

Vuil zoals zand en stof kan zorgen voor krassen in jouw cementgebonden gietvloer. Om vuil zoveel mogelijk buiten de deur te houden, raden wij aan om goede schoon- en droogloopmatten te plaatsen. Ook schuivende onderdelen kunnen krassen veroorzaken. Daarom raden we aan om beschermvoetjes te plaatsen onder schuivend meubilair.

Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden

Advies nodig?

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8:00 uur tot 17:00 uur. Bel, mail of vul het formulier in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.