• Lorem ipsum

Beton ciré schoonmaken: zó doe je dat

12 Apr 2024

Beton ciré is een unieke vloer- en wandafwerking dat ieder interieur een bijzondere uitstraling geeft. Om deze afwerking langdurig mooi en onderhoudsvriendelijk te houden, is het essentieel om te weten hoe je beton ciré reinigt, onderhoudt en beschermt. Reinigen is gericht op het verwijderen van vuil en vlekken, terwijl onderhoud ervoor zorgt dat je beton ciré in topconditie blijft. Bescherming is cruciaal om de duurzaamheid van je beton ciré te verhogen. In dit blog delen we tips, adviezen en producten om jouw beton ciré zo mooi mogelijk te houden.

Reinigen van een beton ciré vloer

Door het reinigen van je beton ciré vloer zorg je ervoor dat de oppervlakte schoon wordt en vuil en vlekken worden verwijderd. We adviseren het om wekelijks de Lecol Clean OH-49 te gebruiken voor het reinigen van je vloer, als je vloer ernstig vervuild is of een grondige onderhoudsbeurt nodig heeft, kun je de Lecol Remover OH-45 gebruiken.

Gebruik producten:

Wij adviseren het om je beton ciré vloer wekelijks te reinigen door te stofzuigen en te dweilen. Controleer de vloer ondertussen ook op vlekken en verwijder deze. Bij het stofzuigen is het belangrijk om een parketzuigmond te gebruiken. Aangezien stofzuigen niet al het vuil verwijdert is het belangrijk om ook regelmatig te dweilen. Gebruik hiervoor een dweilsysteem met twee emmers. Meng 100 ml Lecol Clean OH-49 met 5 liter water en gebruik dit om je vloer schoon te maken. Voorkom het te nat reinigen van jouw vloer.

Is jouw vloer toe aan een grondige schoonmaakbeurt? Of zitten er hardnekkige vlekken in die moeilijk te verwijderen zijn? Gebruik dan de Lecol Remover OH-45. Verdun de Lecol Remover OH-45 (mengverhouding 1:10) en breng dit aan met een uitgewrongen mop of dweil. Laat dit ongeveer 5 minuten inwerken. Reinig de vloer in gedeeltes. Voorkom het te nat reinigen van jouw vloer. Verwijder het opgeloste vuil en herhaal dit proces totdat de hele vloer is behandeld. Neem de vloer af met schoon water en laat het volledig drogen. Breng tot slot een nieuwe polishlaag aan met de Lecol Master Polish V6.

Test dit product eerst in een onopvallende hoek.

Onderhoud van een beton ciré vloer

Door je beton ciré vloer regelmatig en correct te onderhouden behoudt deze zijn prachtige uitstraling. Gebruik de Lecol Remover OH-45 om jouw vloer weer een frisse start te geven en de Lecol Master Polish V6 om de laklagen te versterken en te beschermen.

Gebruik producten:

We raden het aan om je beton ciré vloer twee keer per jaar te reinigen met de Lecol Remover OH-45. Verdun de Lecol Remover OH-45 (mengverhouding 1:10) en breng dit aan met een uitgewrongen mop of dweil. Laat het ongeveer 5 minuten inwerken en reinig de vloer in delen. Vermijd het te nat reinigen van je vloer. Verwijder het opgeloste vuil en herhaal dit proces totdat de hele vloer behandeld is. Neem de vloer af met schoon water en laat het volledig drogen. Breng daarna de Lecol Master Polish V6 aan om de laklagen weer aan te sterken. Breng de Lecol Master Polish V6 onverdund aan op een droge vloer na het reinigen met de Lecol Remover OH-45. Verdeel de Lecol Master Polish V6 gelijkmatig over de vloer met een polishverdeler en vermijd hierbij plasvorming.

Test deze producten eerst in een onopvallende hoek.

Beschermen van een beton ciré vloer

We raden het aan om jouw beton ciré vloer zo’n 1x in de 7 jaar opnieuw te (laten) lakken*. Het is belangrijk om dit op tijd te doen om permanente schade te voorkomen.

*Afhankelijk van het type lak. Overleg dit met de leverancier van jouw beton ciré vloer.

Om je beton ciré vloer te beschermen, raden we ook aan om goede beschermvoetjes te plaatsen onder schuivend meubilair. Dit vermindert de kans op krassen in de toplaag. Om de toevoer van vuil te verminderen raden we het aan om goede schoon- en droogloopmatten te plaatsen bij de voor- en achterdeur.

Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden

Advies nodig?

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8:00 uur tot 17:00 uur. Bel, mail of vul het formulier in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.