• Lorem ipsum

Beschermingsmiddelen voor uw gietvloer

Het beschermen van een gietvloer is noodzakelijk om de gietvloer in optimale conditie te houden. Met de juiste reinigingsmiddelen en beschermingsmiddelen verlengt u de levensduur van een gietvloer.

Lecol
Artikelcode 4014701002955
€36,00
op voorraad
Lecol Master Polish V6 is perfect voor het aanbrengen van een tijdelijke bescherming op de laklagen van beton ciré vloeren, gietvloeren en andere gelakte vloeren. Lees meer
Lecol Master Polish V6
Lecol Master Polish V6 is perfect voor het aanbrengen van een tijdelijke bescherming op de laklagen van beton ciré vloeren, gietvloeren en andere gelakte vloeren.
€36,00
Beschermingsmiddelen voor uw gietvloer

Het beschermen van een gietvloer is noodzakelijk om de gietvloer in optimale conditie te houden. Met de juiste reinigingsmiddelen en beschermingsmiddelen verlengt u de levensduur van een gietvloer.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een dunne vloerafwerking van enkele millimeters dik. Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Denk hierbij aan de minerale gietvloer, de cementgebonden gietvloer of de PU gietvloer. Deze gietvloeren worden afgewerkt met verschillende laklagen. Deze laklagen hebben periodiek een beschermlaag nodig om op juiste sterkte te blijven.

Gietvloer intensief reinigen

Voordat u de gietvloer beschermt is het belangrijk om de gietvloer eerst goed te reinigen. Wij adviseren om hiervoor de Lecol Remover OH-45 te gebruiken. Deze gietvloerreiniger verwijdert vet, vuil en de oude polishlaag. Ook verwijdert de Lecol Remover OH-45 hardnekkige vlekken van de laklaag. Daarnaast zorgt deze gietvloerreiniger voor een goede hechting om de gietvloer opnieuw te beschermen.

Gietvloer beschermen

Nadat de gietvloer is gereinigd kunt u de gietvloer opnieuw beschermen. Voor het beschermen van de gietvloer gebruikt u Lecol Master Polish. Deze Polish is verkrijgbaar in mat en glanzend. Door het aanbrengen van dit beschermingsmiddel beschermt u de laklagen van de gietvloer. Afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt dient u deze handeling één keer of twee keer per jaar uit te voeren. De Lecol Master Polish is geschikt voor alle type gietvloeren met een laklaag.

Dagelijks onderhoud gietvloer

Na het aanbrengen van de beschermlaag op de gietvloer is goed en regelmatig onderhoud nog steeds noodzakelijk. Het is daarom belangrijk om minimaal één of twee keer per week de gietvloer te stofzuigen van plint tot plint, met een parketzuigmond. De gietvloer kan ook dagelijks onderhouden worden met een stofwisser.

Wekelijks onderhoud gietvloer

Naast het één keer of twee keer stofwissen of stofzuigen moet de gietvloer ook geregeld gedweild worden. Minimaal één keer per week. Stofwissen of stofzuigen verwijdert namelijk niet al het vuil van een gietvloer. Het reinigen van de gietvloer kunt u doen met het reinigingsmiddel Lecol Clean OH-49 en het microvezel-vlakmop-systeem voorzien van twee emmers. Een voor het schone water en één voor het vuile water. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat u hiervoor een schone mop of dweil gebruikt. Houd er rekening mee dat u geen olie-geïmpregneerde doeken gebruikt.

Tips voor het beschermen van gietvloeren

Om vervuiling en krassen te verminderen raden wij aan om goede schoon- en droogloopmatten te plaatsen bij voor- en achterdeur. Zowel binnen als buiten. Door het gebruik van goede schoon- en droogloopmatten vermindert u aanzienlijk de vervuiling van de gietvloer.

Daarnaast is ons advies om goede beschermvoetjes onder al het schuivend meubilair te plaatsen. Denk hierbij aan stoelen, tafels, banken en kasten. Wij adviseren om beschermvoetjes van Scratch no More te gebruiken.

Vragen over het beschermen van een gietvloer?

Heeft u vragen over het beschermen of onderhouden van een gietvloer? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om uw gietvloer in optimale conditie te krijgen en te behouden. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 085- 066 28 30 of stuur een e-mailbericht naar [email protected]

Let op! Al onze producten zijn uitgebreid getest. Toch raden wij aan om voor het gebruik van onze reinigingsmiddelen en beschermingsmiddelen deze eerst te testen op een klein, niet opvallende oppervlakte.