• Lorem ipsum

Betonvloer reinigen: tips en producten voor een stralende vloer

16 Apr 2024

Heb jij een gevlinderde betonvloer is huis, of krijg je er binnenkort één? Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben en genieten van deze vloer. Het schoonmaken en onderhouden van een gevlinderde betonvloer is gelukkig niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om dit regelmatig te doen. Op die manier blijft jouw vloer onderhoudsvriendelijk en gaat hij jarenlang mee.

Reinigingsmiddelen voor het reinigen van jouw gevlinderde betonvloer

Om je gevlinderde betonvloer in optimale staat te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Als eerste stap is het belangrijk om je vloer regelmatig te stofzuigen. Hiermee verwijder je ongeveer 80% van het vuil. Gebruik hierbij een stofzuiger met een parketzuigmond. Controleer de vloer ook regelmatig op vlekken en verwijder ze met behulp van de sprayflacon betonvloer reiniger en een vochtige microvezeldoek. Voor het verwijderen van vet- en olievlekken raden we het gebruik van onze Oil-Ex tube aan.

Omdat stofzuigen niet al het vuil verwijdert, is het belangrijk om de betonvloer minstens één keer per week te dweilen. Maak gebruik van een dweilsysteem met twee emmers: één voor het vuile water en één voor het schone water. Gebruik tijdens het dweilen een schone mop of dweil en voeg onze betonvloer reiniger concentraat toe aan het dweilwater voor het beste resultaat.

Gebruik producten:

De sprayflacon betonvloer reiniger is perfect voor het plaatselijk schoonmaken van een gevlinderde betonvloer. Spuit het product op de vlek en laat het 3 minuten intrekken. Reinig dit vervolgens met een vochtige microvezeldoek.

De Lithofin Oil-Ex is ideaal voor het verwijderen van vet- en olievlekken van een gevlinderde betonvloer. Breng een dikke laag van de pasta aan op de vlek en bedek dit met folie. Laat het 8-10 uur inwerken totdat de pasta opgedroogd is tot poeder. Verwijder dit met een stoffer en blik of een stofzuiger.

Voeg de betonvloer reiniger concentraat toe aan je dweilwater en gebruik dit wekelijks om je gevlinderde betonvloer schoon te houden. Meng de betonvloer reiniger met warm water in een verhouding van 1:10. Tip: maak ‘achtjes’ met de dweil tijdens het reinigen, zodat het vuil voor de dweil blijft liggen. Dweil niet te veel in één keer, maar spoel de dweil liever een keer extra uit voor een optimaal resultaat.

Onderhoudsmiddelen voor het onderhouden van jouw gevlinderde betonvloer

Denk je eraan om je betonvloer te impregneren? Een geïmpregneerde betonvloer is ca. 95% vuil- en vloeistofafstotend. Als jouw gevlinderde betonvloer al geïmpregneerd is, is regelmatig onderhoud essentieel. Zo blijf je genieten van een prachtige en onderhoudsvriendelijke vloer.

Gebruik producten:

Als je betonvloer nog niet geïmpregneerd is, volg dan deze stappen om te impregneren: Begin met een grondige reiniging van de betonvloer met de betonvloer reiniger concentraat en water. Reinig net zolang totdat het water dat van de vloer afkomt schoon en helder is. Schuur vervolgens de hele vloer op met een schuurmachine met korrel 120 om de poriën te openen voor het impregneermiddel. Maak de vloer stofvrij door te stofzuigen. Breng het impregneermiddel puur aan door middel van een lage druk (onkruid) spuit. Nevel de impregneermiddel gelijkmatig over de betonvloer. Dweil dit vervolgens in met een klamme microvezel dweil. Voorkom hierbij plasvorming. Herhaal dit 2 à 3 keer. De impregneerlaag moet 24 uur drogen en is dan ook niet beloopbaar. Na deze 24 uur lang mag je de vloer met sokken belopen, en na 7 dagen is het impregneermiddel op volledige sterkte. Eén can impregneermiddel is geschikt voor ongeveer 20 m².

Als jouw gevlinderde betonvloer al wel geïmpregneerd is, raden we het aan om dit regelmatig te onderhouden. Reinig de vloer wekelijks met betonvloer reiniger concentraat gemengd met water. Voer eens in de twee weken onderhoud uit door eerste te reinigen met betonvloer reiniger concentraat gemengd met warm water (verhouding 1:10), gevolgd door impregneermiddel gemengd met warm water (verhouding 1:10). Als de vloer donkerder wordt tijdens het dweilen verhoog dan de mengverhouding van het impregneeronderhoudsmiddel.

Bescherming van jouw betonvloer

Naast de genoemde schoonmaaktips hebben we ook nog wat algemene tips voor het beschermen van jouw vloer:

  • Plaats goede beschermvoetjes onder schuivend meubilair om de kans op krassen en beschadigingen te verkleinen;
  • Plaats goede schoon- en droogloopmatten bij de voor- en achterdeur. Hiermee houd je vuil in eerste instantie al zoveel mogelijk buiten de deur.
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden

Advies nodig?

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8:00 uur tot 17:00 uur. Bel, mail of vul het formulier in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.