• Lorem ipsum

Voor het onderhouden van uw gietvloer

Houdt u ook van een strakke gietvloer? Om hier lang van te genieten is onderhoud belangrijk! Op deze pagina geven we u tips voor het onderhoud van een gietvloer en lichten we een aantal producten uit.

Lecol
Artikelcode 4014701011940
€21,65
op voorraad
Lecol Clean OH-49 is perfect voor het schoonmaken van beton ciré vloeren, gietvloeren en andere gelakte vloeren. Lees meer
Lecol Clean OH-49
Lecol Clean OH-49 is perfect voor het schoonmaken van beton ciré vloeren, gietvloeren en andere gelakte vloeren.
€21,65
Voor het onderhouden van uw gietvloer

Houdt u ook van een strakke gietvloer? Om hier lang van te genieten is onderhoud belangrijk! Op deze pagina geven we u tips voor het onderhoud van een gietvloer en lichten we een aantal producten uit.

Onderhoud van een gietvloer met onderhoudsmiddelen

Voor het goed onderhouden van de gietvloer is het van belang om onderhoudsmiddelen te gebruiken die geschikt zijn voor een gietvloer. Pas op met agressieve middelen zoals zuurreinigers. Deze middelen bevatten stoffen die de laklaag van de gietvloer kunnen aantasten en beschadigen. Verder is het van belang op PH-neutrale reinigingsmiddelen, zoals Naturama harde vloerenreiniger of Lecol Clean OH-49 te gebruiken. Deze laten geen zeepresten achter op de gietvloer.

Hieronder lichten we een aantal producten uit die wij aanraden voor het onderhoud van de gietvloer. Uiteraard zijn deze onderhoudsmiddelen getest op gietvloeren en zijn ze zoveel mogelijk groen!

Lecol Cleaner OH-49

De Lecol Cleaner OH-49 is een mild middel voor het onderhoud van de gietvloer. Dit lost het vuil en vet van de vloer op. Daarnaast heeft dit middel een prettige geur.

Dit middel is geschikt voor het dagelijks onderhoud van de gietvloer.

Tiled floor cleaner

De Tiled floor cleaner van Naturama is geschikt voor het reinigen en onderhouden van de gietvloer. Naast dat dit middel de gietvloer goed onderhoudt, is deze ook nog eens helemaal groen.

Dit onderhoudsmiddel is zowel handmatig als machinaal te gebruiken. Met de hand sprayt u het oppervlak/vlek wat u wilt reinigen in. Met een borstel reinigt u het oppervlak. Wacht vervolgens een aantal seconden en droog de plek na met een microvezeldoek of een mop.

Wilt u dit machinaal gebruiken voor het onderhoud van de gietvloer? Vul het reservoir van de reinigingsmachine met water en de Tiled floor cleaner. De mengverhouding hiervoor is 1:10.

Net als de Lecol Cleaner is ook dit onderhoudsmiddel zeer geschikt voor het dagelijks onderhoud van de gietvloer.

Beschermvoetjes

Om de gietvloer goed te onderhouden en beschermen, raden we u aan om goede viltjes te plaatsen onder schuivende delen. Dit voorkomt strepen en putjes in de gietvloer. De viltjes die wij aanbieden zijn gemakkelijk te plaatsen en te vervangen. Het bevestigen van de houders van de viltjes is namelijk een eenmalige handeling. De viltjes zelf klikt u gemakkelijk in de houders.

Er zijn meerdere soorten viltjes beschikbaar. Voor onder andere holle poten, houten poten en voor geleiders. Klik hier voor meer informatie over de viltjes.

Goede schoon- en droogloopmat

Om krasjes in de gietvloer te voorkomen, adviseren wij u om een goede schoon- en droogloopmat bij iedere deur naar buiten te plaatsen. Plaats zowel binnen als buiten een goede mat. Hiermee voorkomt u dat er met vuile schoenen over uw gietvloer gelopen wordt. Vuile schoenen kunnen namelijk beschadigingen veroorzaken. Bijvoorbeeld zand wat naar binnen gelopen wordt. Dit kan het effect veroorzaken van bijvoorbeeld schuurpapier.

Stofzuig regelmatig

Waar geleefd wordt, ontstaat vuil. Dit is heel gebruikelijk en helaas niet te voorkomen. Wat u wel kunt voorkomen, is dat dit vuil krasjes achterlaat op uw vloer. Dit kunt u voorkomen door uw gietvloer goed te onderhouden. Doe dit door de vloer regelmatig te stofzuigen of stofwissen. Hierdoor vermindert u het losliggende vuil en daarmee de kans op krasjes.

Let er wel op dat u een zuigmond voor een parketvloer gebruikt en dat u regelmatig de stofzak vervangt. Voor het stofwissen is het belangrijk dat u geen olie geïmpregneerde stofwisdoeken gebruikt.

Meer informatie?

Door bovenstaande tips op te volgen, geniet u lang van een prachtige gietvloer. Wilt u liever persoonlijk advies ontvangen? Of meer informatie? Neem dan contact met ons op. We adviseren u graag over het onderhoud van uw gietvloer.

Klik hier om contact op te nemen.

Let op! Al onze producten zijn uitgebreid getest. Toch raden wij aan om voor het gebruik van onze reinigingsmiddelen en beschermingsmiddelen deze eerst te testen op een klein, niet opvallende oppervlakte.